Vingerafdrukken

Onze studio’s maken ook vingerafdrukken

Onze studio’s zijn voorbereid op het maken van pasfoto’s inclusief een vingerafdruk en een handtekening. Sinds 28 juni 2009 moeten Nederlandse reisdocumenten op grond van Europese regelgeving vingerafdrukken in de chip bevatten.

Dit vloeit voort uit de verordening (EG) nr. 444/2009 van het Europees Parlement en de Raad van 28 mei 2009 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 2252/2004 van de Raad betreffende normen voor de veiligheidskenmerken van biometrische gegevens in door de lidstaten afgegeven paspoorten en reisdocumenten.

Sinds 28 juni 2009 worden de vingerafdrukken opgenomen in de diplomatieke paspoorten en in dienstenpaspoorten. Deze reisdocumenten worden uitgegeven door de minister van Buitenlandse Zaken en de Gouverneurs van de Nederlandse Antillen en Aruba. In het reguliere paspoort en de Nederlandse identiteitskaart worden de vingerafdrukken in de reisdocumenten opgenomen sinds 21 september 2009. Er worden maximaal vier vingerafdrukken opgenomen bij het aanvragen van een reisdocument. Alle vier de vingerafdrukken worden opgeslagen in de (decentrale) reisdocumentenadministratie en 2 van deze vingerafdrukken komen in de chip. De Nederlandse identiteitskaart en het paspoort bevatten sinds augustus 2006 een chip. Van kinderen onder de 12 jaar worden geen vingerafdrukken opgenomen.

Wil je meer weten over de verplichte vingerafdrukken in reisdocumenten? Je vindt meer informatie op www.paspoortinformatie.nl.

parallax background

Voor elke situatie hebben we een passende oplossing


Er zijn diverse mogelijkheden waarbij we een eenvoudig bedienbaar en toch professionele oplossing kunnen bieden.

Samenwerken

U bent een servicegerichte ondernemer, altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uw klanten te verrassen.

  • Meer traffic, omzet en marge in uw kernassortiment.
  • Full service, alles is voor u geregeld.
  • U hoeft geen verstand van fotografie te hebben.
  • Volledig geautomatiseerd, voorbereid op de toekomst.
Volg ons